Помните ли как преди имаше покривка винаги на масата? На практика

...
Помните ли как преди имаше покривка винаги на масата? На практика
Коментари Харесай

Защо богатите винаги слагат покривка на масата?

Помните ли по какъв начин преди имаше завивка постоянно на масата? На процедура това потъна в давност. Дори възрастните хора постоянно избират подложки, които се почистват елементарно, или декори, които наподобяват по-спретнати. По-младото потомство е изцяло комплицирано: защо се нуждаем от покривка , в случай че при най-малкото изцапване тя би трябвало да бъде изцяло отстранена. И аз по този начин си мислех, до момента в който не отидох на село да посетя роднините си.

Оказва се, че ролята на покривката на масата не се лимитира единствено до предотвратяване на мебелите от замърсяване. Има и естетически съставен елемент, само че и той не господства. Искате ли да знаете какво са мислили нашите предшественици за покривката? За мен беше доста забавно да схвана, по тази причина споделям с вас!

Защо би трябвало да покривате масата с завивка

Гладък живот

Преди хората имаха вяра, че завивка на масата дава обещание безпроблемен живот. Гладко на масата – безпрепятствено в бизнеса. Непокритите кухненски мебели се считаха освен за симптом на беднотия, само че и за ясна индикация, че домакинята е недодялана. Затова девойки и дами се стараеха да поддържат покривката чиста и добре изглеждаща

Бързи посетители

Когато домакините чакали гости, откакто положили щедра маса, те сядали и играеха с ръба на покривката. Жените вярвали, че по този метод приканват хората, които би трябвало да се появят. Казват, че гостите в действителност се появиха на прага незабавно!

Събирам пари

Смятало се е, че маса, без завивка, води фамилията до липса на пари. Ето за какво притежателите постоянно слагат сметки под покривката. Както се досещате, колкото по-висока е деноминацията на сметката, толкоз по-богато е фамилията и толкоз повече пари би трябвало да им донесе бъдещето.

Божи подарък

Дори в този момент мнозина имат вяра, че храната е подарък от Бог, а преди всички бяха уверени в това. Всяко хранене беше един тип обред. Възможно ли е да сложим Божия подарък на непокрита маса? Разбира се, че не. Нещо повече, те се пробваха да изберат най-качествената и красива завивка, с цел да благодарят на Всевишния за още един подарък.

Без борби

Нашите предшественици са вярвали, че ленената завивка, която ще избави от различия в фамилията. Затова всеки се опита да избере нещо от този материал. Ефективно или не, мисленето и усещането на хората несъмнено били положителни след подобен избор.

Скрий ножа

Не мислете за нищо неприятно – притежателите няма да режат никого. Факт е, че гостито не постоянно е било прелестно. И поверието било, че в случай че сложите нож под покривката, гостите ще са сити и ще се приберат по-бързо у дома. Ето за какво, в случай че от време на време ви се постанова да се срещате с хора вкъщи, с които не бихте желали да прекарвате доста време, пробвайте метода на нашите предшественици.

Подарък от обичан човек

Смятало се, че завивка може да се подарява само от непосредствен човек, родственик. В последна сметка това е знак на финансово богатство и здравословна атмосфера в фамилията. Непознат с неприятни планове може да наруши тази идилия. Младите девойки имаха вяра, че в случай че занесат покривката от родителския дом в ново семейство, животът със брачна половинка й и неговите родственици ще върви безпрепятствено. Забележка за булките!

Сега знаете защо имате потребност от завивка на масата . Разбира се, човек може да има вяра в това или да не има вяра, само че освен нашите предшественици са влагали особено значение в покривката. Между другото, има доста способи да се впише красиво покривка в интериора . А с какво е покрита вашата маса?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР